2016/12/07

Optimizmus a sötét hétköznapokban

"We are shaped by our thoughts; we become what we think. When the mind is pure, joy follows like a shadow that never leaves"
 Buddha


 A rohanó hétköznapok egyszínűsége sokszor felesleges terhet pakol az ember vállára. Nem egyszerű minden nehézség után újra és újra optimistán állni az élethez, de hosszú távon kifizetődőbb a "fura lánynak" lenni a villamoson, aki hétfő reggel mosolyogva várja vajon mit hozhat az új hét. Hiszen legtöbbször nem a környezetünk eltérő egy jó vagy egy rossz napon csupán, hogy mi hogyan nézünk elé. Fontos, hogy a lelkesedésünket napról napra fenntartsuk és ez nem olyan nehéz, mint amilyennek elsőre tűnik. Hiszen rengeteg impulzus ér és ha legalább egy apró dolog van ami miatt mosolyoghatsz akkor az már egy sikeres nap. 
  Az emberek nagyrésze érzelmi fenteket és lenteket él meg és ez így természetes, csak sokszor abba a hibába esünk, hogy elfelejtjük, hogy nem minden fekete vagy fehér. A szomorúbb napokban is meglehet találni a remény, a lehetőség apró pislákoló fényét ami mosolyt csalhat az arcunkra. Lehet az egy jó beszélgetés, egy apró figyelmesség magunk vagy mások felé, egy jó könyv, zene esetleg a város szivetmelengető fényei. Sosem szabad elfelejteni mennyire szerencsések vagyunk mindenegyes napon, hiszen a lehetőségeknek csak a fantáziánk és kitartásunk szabhat határt. 

 Mosolyogj! A mosoly az emberi mimika egyik legfontosabb szereplője. Ha valakire rámosolyogsz az 80%-ban vissza mosolyog, 20%-ban butának néz, de akkor legalább jót mulat rajtad magába. Nekem is rengeteg idő volt megtanulnom, hogy ne féljek mosolyogni, ne féljek nyitni nap, mint nap. Sajnos néha még emlékeztetnem kell magamat, de javuló a tendencia. Az emberek sokkal nyitottabbak, türelmesebbek, kedvesebbek, ha te is úgy állsz hozzájuk.
 Keresd az apró élményeket, a boldog perceket, mert ott vannak körülötted csak nem figyelsz eléggé. Lehet, hogy ezeket a barátaiddal, a családoddal éled meg, de lehet hogy egyedűl, csak tartsd nyitva a szemed.
 Szánj időt magadra! Én annak köszönhetem az optimizmusom nagy részét, hogy hiszek magamba és időt hagyok arra, hogy megismerjem mi is az ami engem boldoggá tesz. Én például hihetetlenűl motivált leszek egy aktívabb sport után, ha kreatív vagy produktív lehetek, ezek mindenkinél megvannak csak más formába. 

Talán nem tűnik egy egyszer-egynek és az életbe ültetése néha mindenkinek kihívás, de mindig csak rajtunk múlik hogyan éljük le az életünket és ha lehetőségünk van dönteni, miért ne boldogan tennénk?Zene, amit ajánlok :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése